Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 10 personen
- Oranjevruchtvlees pompoenen div,
- Hokaido groen of oranje of
- Rouge vif d’etamps
- Uchi Kuri
- 1500 gram in stukken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 tot 2 liter heet water
- Winterpeen
- Knolselderij
- Pastinaak
- Prei
- Sjalot
- Uien
- Bleekselderij, pijpselderij
- Platte peterselie
- Tijm
- Laurier
- Lavas
- Knoflook
- 2 rode spaanse pepers
- 3 tot 5 groentenbouillon
- Maggiblokjes (naar smaak)
- zout en peper
- 1 potje blueband culinair
- kruiden om te garneren
- en wat de moestuin nog brengt
Bereiding
- Fruit alle fijngehakte of gesneden groenten in de olijfolie. Leg de pompoenstukken erop met de bouillonblokken ertussen, zout naar smaak.
- Warmtebron hoger en het (heet) water erover schenken tot net onder de stukken pompoen.
- Kruidentakjes en laurier goed vastbinden
- Alles stuk laten koken.
- De kruiden ertussenuit zoeken en met een staafmixer (stand 2 ) de massa voorzichtig fijn drukken van boven naar beneden. Er moet een lobbige zoals gebonden cremesoep ontstaan, dik vloeibaar, mooi oranje van kleur.
- Eventueel nog op smaak brengen met zout, gemalen peper of maggiblokjes.
- Opdienen in een diep bord met in het midden een lepel van de blueband culinair en fijngehakte kruiden.
|