Pompoensoep

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 10 personen

  • Oranjevruchtvlees pompoenen div,
  • Hokaido groen of oranje of
  • Rouge vif d’etamps
  • Uchi Kuri
  • 1500 gram in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 tot 2 liter heet water
  • Winterpeen
  • Knolselderij
  • Pastinaak
  • Prei
  • Sjalot
  • Uien
  • Bleekselderij, pijpselderij
  • Platte peterselie
  • Tijm
  • Laurier
  • Lavas
  • Knoflook
  • 2 rode spaanse pepers
  • 3 tot 5 groentenbouillon
  • Maggiblokjes (naar smaak)
  • zout en peper
  • 1 potje blueband culinair
  • kruiden om te garneren
  • en wat de moestuin nog brengt

Bereiding

  1. Fruit alle fijngehakte of gesneden groenten in de olijfolie. Leg de pompoenstukken erop met de bouillonblokken ertussen, zout naar smaak.
  2. Warmtebron hoger en het (heet) water erover schenken tot net onder de stukken pompoen.
  3. Kruidentakjes en laurier goed vastbinden
  4. Alles stuk laten koken.
  5. De kruiden ertussenuit zoeken en met een staafmixer (stand 2 ) de massa voorzichtig fijn drukken van boven naar beneden. Er moet een lobbige zoals gebonden cremesoep ontstaan, dik vloeibaar, mooi oranje van kleur.
  6. Eventueel nog op smaak brengen met zout, gemalen peper of maggiblokjes.
  7. Opdienen in een diep bord met in het midden een lepel van de blueband culinair en fijngehakte kruiden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie