Groentenbeignets met feta en gemengde slablaadjes

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1 courgette, doorgesneden en van zaden ontdaan
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 4 tl gemalen koriander
  • 4 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • verse koriander, 4 el gehakt
  • 100 g maizena
  • 2 eieren, losgeklopt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • olie voor het bakken
  • 200 g feta, verbrokkeld
  • gemengde baby slablaadjes
  • wat de tuin ons nog geeft

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Rasp de groenten grof, vang ze op in een vergiet en knijp ze flink uit.
    3. Klop in een mengkom de specerijen, de verse koriander en de maizena door de eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
    4. Voeg de groenten toe en roer ze met een pollepel door het beslag.
    5. Maak acht schijfjes van het mengsel, en laat deze tot het bakken in de koelkast opstijven

Bereiding

  1. Verhit op matig vuur een kleine hoeveelheid olie (een laagje van 1 cm) in een grote koekenpan. Bak twee of drie beignets tegelijk in de hete olie. Bak ze aan biede kanten goudbruin.
  2. Giet er zo nodig wat olie bij voor u de volgende beignets bakt.
  3. Leg de gebakken beignets op een dun laagje olie bestreken bakplaat en bak ze 5 minuten na in de oven.
  4. Leg op elk bord twee beignets. Strooi er brokjes feta over en leg er een handvol slablaadjes op.
  5. Maak het bord af door wat olijfolie en wat azijn (sherry, framboos of balsamico) over de sla te druppelen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie