Gefrituurde sperziebonen met rouille en olijven-aardappelpuree

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1/2 rode paprika, geroosterd en van vel ontdaan
  • 1 aardappel, gekookt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 mespuntje saffraanpoeder]
  • 150 ml olijfolie
  • 750 g aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 100 g zwarte Griekse olijven met pit
  • 1 el basilicum, fijngeseden
  • zout en peper
  • 500 g sperziebonen
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 1ei, losgeklopt
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el gedroogde paprikasnippers

Voorbereiding

    1. Pureer de paprika met de aardappel, tomatenpuree, tomatenketchup, eidooier, knoflook, zout, cayennepeper en saffraan.
    2. Klop het geheel en schenk de olijfolie er langzaam bij totdat er een dikke, smeuige saus ontstaat. Tot gebruik koel wegzetten.
    3. Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Giet ze af en pureer ze met de olijfolie.
    4. Ontpit de olijven, snijd ze in stukjes en meng ze samen met de basilicum door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Kook de sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar en spoel ze daarna af met koud water. Laat ze uitlekken, droog ze met keukenpapier en bestrooi ze met een dun laagje bloem.

Bereiding

  1. Meng de rest van de bloem met het bakpoeder en zout.
  2. Maak in het midden een kuiltje, doe het ei erin en klop het samen met de koude wijn tot een redelijk stevig beslag.
  3. Haal de sperziebonen door het beslag en frituur ze in ca. 3 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met grof zeezout en paprikasnippers en serveer samen met de puree en de rouille.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie