Paprikasoep

Ingredienten

    • 5  rode paprika’s
    • 5  gele paprika’s
    • 2  groente of kruiden bouillonblokjes
    •   olijfolie
    • 3  sjalotjes
    • 2 teentjes knoflook
    •   fijngehakte (of gedroogde) peterselie
    •   Creme fraiche

Hulpmiddelen

  •   Staafmixer of blender
  • 2  pannen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snij de sjalotjes, knoflook en paprika (hoeft niet heel fijn)

Bereiding

  1. Fruit de sjalotjes en de knoflook zachtjes in wat olijfolie, tot de sjalotjes glazig zijn.
  2. Verdeel de olie, sjalotjes en knoflook over twee pannen en voeg de stukken rode paprika toe aan de ene pan en voeg de stukken gele paprika toe aan de andere pan. Roer door de ui en knoflook en laat de paprika 2 minuten zachtjes stoven. Los de 2 bouillonblokjes op in 1 liter heet water.
  3. Schenk in elke pan een halve liter bouillon, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer of in de blender (even afspoelen tussen de twee pannetjes) en maak de soep op smaak met peper (eventueel zout) en de peterselie. Schenk met twee soeplepels tegelijk vanuit iedere pan op een bord, zodat het bord voor de helft geel en voor de helft rood is. Garneer evt met crème fraiche en peterselie.
  4. Eventueel kun je ook figuren maken door rode soep op de gele te scheppen of andersom. Met groene paprika wordt de soep heel bitter. Niet doen dus.

Serveertips

  1. Omdat het gerecht zo licht is past het prima in een uitgebreid diner.
  2. Serveer met geroosterd stokbrood.
  3. Eventueel kun je een kwart paprika in kleine blokjes snijden en die niet meekoken en voor het serveren in de soep strooien.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord