Lahma wi tomatim – Gestoofd lamsvlees

Ingrediënten

Ingrediënten zijn voor 4 personen

  • 4 plakken lamsbout
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 teen fijngehakte knoflook
  • 4 lepels olijfolie
  • Theelepel kaneel
  • Theelepel koriander
  • ½ Theelepel gemberpoeder
  • Paar draadjes saffraan
  • Peper
  • De schil en het vruchtvlees van een in zout ingelegde citroen
  • Laurierblad
  • 1 blikje tomaat stukjes
  • ¼ kip bouillon tablet
  • 12 olijven ( als het kan zonder pit)
  • Gehakte koriander
  • Citroenrasp(1/2 citroen)

Bereiding

  1. bestrooi het vlees dun met peper
  2. ui, knoflook en specerijen mengen in de keukenmachine
  3. snijd de citroenschil in blokjes, hak het vruchtvlees van de citroen fijn, verwijder de pitten
  4. olijfolie verhitten in de (snel)kookpan
  5. het vlees (lichtbruin) bakken
  6. schep het vlees om met het ui-specerijen mengsel en de citroenschilblokjes, laurierblad
  7. voeg het vruchtvlees + ( deel) vocht van de citroen dat is vrijgekomen toe aan de pan
  8. de tomaatstukjes zonder vocht in de pan doen
  9. dek de pan af en zet die onder druk, daarna de warmtebron laag
  10. laat het lam gaar stoven max 20 a 30 minuten
  11. vlees uit de pan nemen en warm houden in folie (eventueel in de oven)
  12. kookvocht in de keukenmachine mengen, terug in de pan doen en de olijven toevoegen
  13. saus goed doorwarmen
  14. het vlees op een voorverwarmde schaal doen met de saus begieten, en bestrooien met de gehakte koriander die vermengd is met de citroenrasp

Dit gerecht wordt behalve met couscous of rijst ook vaak gegeten met warm Turks brood en salade.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie