Franse uiensoep (2)

Ingrediënten

  • 1 kilo uien
  • 1 teentje koflook
  • 70 gram boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 sneetje casino wit
  • 120 gram pittige kaas
  • witte wijn
  • 1 tot 1½ liter vleesbouillon
  • en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Snij het sneetje brood in 4 mooie stukjes en doe hierop de pittige kaas , leg op een bakplaat en gratineer dit.

    Bereiden soep

  2. Snijd de uien in ringen, hak de knoflook fijn en bak de uien in een pan met dikke bodem met boter in ± 20 minuten gaar tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg daarna het knoflook toe en laat nog 2 minuten mee garen .
  3. Blus af met de droge witte wijn en voeg daarna de vleesbouillon toe. Breng alles aan de kook en voeg dan het laurierblaadje toe en breng opsmaak met peper en zout.
  4. Doe de soep in mooie kommen en bij de uitgifte van de soep het plakje brood en wat fijngehakte peterselie over de soep.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie