Eendenborst met calvadossaus

Ingrediënten

  • 3 eendenborsten van 150 gram
  • thijm 2 takjes
  • 2 appels
  • 1 dl gevogelte fond
  • calvados (borrelglaasje)
  • zout, peper

Werkwijze vlees

  1. Snij de eendenborstfilets aan de velkant ruitvormig in.
  2. Wrijf de filets in met peper, zout en thijm.
  3. Verhit de olie in de pan en leg de filets met de velkant in de olie en bak ze in ± 15 min. af zodat de velkant krokant wordt. Draai de filets om en bak ze ± 5 minuten.(bakvet bewaren).

    Werkwijze saus

  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij kleine blokjes en besprenkel deze met wat citroensap.
  5. Schenk de fond en de calvados bij het bakvet en laat even doorkoken breng de saus op dikte met kleine klontjes koude boter en voeg hier de appel aan toe.
  6. Eventueel wat plakjes appel achter houden voor de garnering ( bijv. door de bloem halen en bakken).
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie