Ingrediënten:
- ½ witte kool (ca. 500 gr.), in dunne reepjes geschaafd
- 1 blikje ananasstukjes op sap ( ca. 400 gr.)
- 1 zakje santen (ca. 100 gr)
- 50 gr. rozijnen
- Sap van 1 citroen
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 2 el. fijngehakte verse koriander of peterselie
Bereiding:
- Doe de koolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
- Giet de ananas boven een steelpan af. Voeg de santen en rozijnen aan het vocht toe en breng het geheel aan de kook. Laat het kokosmengsel ca. 2 minuten zachtjes sudderen.
- Schenk het kokossausje met rozijnen in een schaal en laat het afkoelen. Klop het citroensap en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de witte kool met stukjes ananas en de bosui-ringetjes erdoor
- Laat de salade nog een uur staan, zodat de smaak goed kan intrekken. Strooi de koriander of peterselie erover en serveer.