Spring naar de primaire inhoud

Helderse Kookclub

Koken, bakken en braden

Helderse Kookclub

Hoofdmenu

  • Info
    • Wat doen wij
    • Nieuws
    • Statuten
    • Huishoudelijk regelement
  • Wie zijn wij
  • Wijn
    • Wijn & Spijs
    • Druivenrassen
    • Wijn info
    • Wijnweetjes
  • Menus
    • Kookjaar 2023
    • Januari 2023
    • Februari 2023
    • Maart 2023
    • Vorige seizoenen
      • Kookjaar 2022
        • Maart 2022
        • April 2022
        • Mei 2022
        • Juni 2022
        • September 2022
        • Oktober 2022
        • November 2022
        • December 2022
      • Kookjaar 2021
        • Oktober 2021
        • November 2021
      • Kookjaar 2020
        • Januari 2020
        • Februari 2020
        • Maart 2020
        • April 2020
        • Mei 2020
        • Juni 2020
        • September 2020
        • Oktober 2020
        • November 2020
        • December 2020
      • Kookjaar 2019
        • Januari 2019
        • Februari 2019
        • Maart 2019
        • April 2019
        • Mei 2019
        • Juni 2019
        • September 2019
        • oktober 2019
        • November 2019
        • December 2019
          • Kerstmenu 2019
      • Kookjaar 2018
        • Januari 2018
        • Februari 2018
        • Maart 2018
        • April 2018
        • Mei 2018
        • Juni 2018
        • September 2018
        • Oktober 2018
        • November 2018
        • December 2018
      • Kookjaar 2017
        • Januari 2017
        • Februari 2017
        • Maart 2017
        • April 2017
        • Mei 2017
        • Juni 2017
        • September 2017
        • Oktober 2017
        • November 2017
        • December 2017
      • Kookjaar 2016
        • Januari 2016
        • Februari 2016
        • Maart 2016
        • April 2016
        • Mei 2016
        • Juni 2016
        • September 2016
        • Oktober 2016
        • November 2016
        • December 2016
      • Kookjaar 2015
        • Januari 2015
        • Februari 2015
        • maart 2015
        • April 2015
        • mei 2015
        • juni 2015
        • september 2015
        • Oktober 2015
        • November 2015
        • December 2015
      • Kookjaar 2014
        • Januari 2014
        • Februari 2014
        • Maart 2014
        • April 2014
        • Mei 2014
        • Juni 2014
        • September 2014
        • Oktober 2014
        • November 2014
        • December 2014
      • Seizoen 2013
        • Januari 2013
        • Februari 2013
        • Maart 2013
        • April 2013
        • Mei 2013
        • Juni 2013
        • September 2013
        • Oktober 2013
        • November 2013
        • December 2013
      • Seizoen 2012
        • Januari 2012
        • Februari 2012
        • Maart 2012
        • April 2012
        • Mei 2012
        • September 2012
        • Oktober 2012
        • November 2012
        • December 2012
      • Seizoen 2011
        • September 2011
        • Oktober 2011
        • November 2011
        • December 2011
      • Seizoenen 2004 tot 2010
  • Archief
    • Amuses
    • Voorgerechten
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Sauzen
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
  • Leden
    • Uitnodigingsbrief voor Maître
    • Kookschema 2022
    • Kookschema 2023
    • Wat als je maître bent
    • Kerntemperaturentabel
    • Ledenlijst
    • Interne nieuwsberichten
    • Notulen
    • Aanmelden voor de website
  • Contact
  • Fotopagina

Oktober 2004

Het menu van deze maand is Chinees. Het is bedacht door Marion en Leo van Geest. Bijzondere aandacht is er ook voor het eten met stokjes en de speciale garneertechnieken uit de Chinese keuken.

Jiu cai = voedsel bij alcohol

  • Kipsalade – Bang bang ji
  • Marmereieren – Cha ye dan
  • Garnalen in kroepoek – Xia song
  • Varkensvlees uit Guandong – Mi zhi cha shao
  • Glanzende walnoten – Liu li tao ren
  • Eierbloemsoep – Xi hong shi dan hua tang

Fan cai = voedsel bij rijst

  • Gebakken varkensvlees – Jiang bao bai rou si
  • Kip met peultjes – Wan dou ji pian
  • Lamsvlees met prei – Cong bao yang rou
  • Garnalen met paddestoelen – You men da xia
  • Zoetzure komkommer – Tan cu huang gua
  • Hete, kruidige aardappels – Su chao la tu dou si   Mie met prei – Con jiang lao mian

Nagerecht

  • Gouddraadfruit – Ba si ping guo
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

De Helderse Kookclub

Voor inlichtingen:
Martine de Valk
e-mail: heldersekookclub@hotmail.nl
Telefoon: 0223-720120

Met trots ondersteund door WordPress