Eierbloemsoep – Xi hong shi dan hua tang

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 200 gram tomaten (rijpe)
  • 1 bosje bieslook
  • 2 el zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
  • zout
  • witte peper (versgemalen)
  • 0.75 liter groentebouillon (van blokje)
  • 2 eieren
  • 1 tl sesamolie

Bereiding

Voorbereiden

  1. Kruis de tomaten in op de kop en dompel even onder in kokend water. Afspoelen met koud water en de velletjes verwijderen. Halveer de tomaten, verwijder de zaden en snij in dunne reepjes. Maak de groentebouillon van de blokjes. Was en droog de bieslook, snij in kleine stukjes. Dek alles af en zet weg tot later.

Afmaken

  1. Breek de eieren in een kom en klop lichtjes.
  2. Verhit de olie in een wok of pan op middelmatig vuur. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak even. Als de olie rood begint te worden voeg dan de bouillon toe, zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook.
  3. Druppel de geklopte eieren in de soep en blijf roeren. Zodra alle ei erin zit, pan van het vuur nemen. De eiersliertjes drijven op het oppervlakte van de soep, als bloemen, terwijl ze koken.
  4. Schenk de soep in kommen, druppel er wat sesamolie over en bestrooi met wat bieslook. Direct serveren.

Deze dunne soep is zeer geschikt voor de zomermaanden. Dezelfde soep maar nu aangemaakt met 2 el maizena opgelost in 2 el water, maakt een wat dikkere versie die ‘s winters goed smaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie