Gebakken varkensvlees – Jiang bao bai rou si

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

  • 300 gram hamlappen
  • 1 groene paprika (klein)
  • 1 rode paprika (klein)
  • 1.5 el taotjo (gele bonenpasta)
  • 1 el rijstwijn
  • 1 tl zout
  • 2 el bloem
  • 0.5 liter zonnebloemolie (om te frituren)
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl suiker
  • witte peper (versgemalen)
  • 1 tl sesamolie

Bereiding

Voorbereiden

  1. Breng een halve liter water aan de kook in een kleine pan. Voeg het vlees toe, doe de deksel erop en laat ongeveer 5 minuten koken op middelmatige warmte. Was ondertussen de paprika’s en maak ze schoon. Snij in dunne reepjes.
  2. Verwijder het vlees uit de pan en laat iets afkoelen. Snij in reepjes ter dikte van een eetstokje. Vermeng de taotjo, rijstwijn en een beetje zout in een kom en roer daar de vleesreepjes door tot alles goed bedekt is. Afdekken en bewaren tot later

Afmaken

  1. Verhit op hoog vuur de olie in een wok of frituurpan tot 180°C, als je er een houten eetstokje in houdt komen er belletjes af. Zeef de bloem op een bord en haal de stukjes vlees er doorheen. Frituur het vlees in niet te grote porties steeds ongeveer 2 minuten tot het goudbruin is.
  2. Giet alle olie uit de wok of als een frituurpan is gebruikt, verhit een wok met een heel klein beetje olie, doe het vlees in de wok samen met de paprika en roer goed. Voeg sojasaus, suiker en een beetje witte peper toe en roerbak op hoog vuur gedurende 3 minuten. Doe het vlees op een mooie serveerschaal en sprenkel er de sesamolie overheen. Garneren met bijvoorbeeld komkommerbloemen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie