Kip met peultjes – Wan dou ji pian

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 1 eiwit
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el maizena
  • 1 el rijstwijn
  • 1 ui (klein)
  • 1 lenteui
  • 1 stukje gemberwortel (± 1 cm dik)
  • 80 gram peultjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • witte peper (versgemalen)
  • 1 el rijstwijn
  • 1 tl maizena
  • 0.5 tl sesamolie

Bereiding

Voorbereiden

  1. Snij de kipfilet in lange, 5 mm dikke en 1 cm brede repen. Doe ze in een kom en vermeng met het eiwit, de sojasaus en de rijstwijn. Strooi de maizena erover en meng goed. Laat minimaal 10 minuten marineren.
  2. Maak de ui schoon en snij in 3 cm grote stukken. Maak de lenteui schoon en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Was de peultjes en verwijder de draden. Maak ze droog met keukenpapier.
  3. Afmaken
  4. Verhit de olie in een wok op middelmatig vuur. Doe de kipstukken met de marinade erin en roerbak ongeveer 1 minuut. Schep de kip eruit en laat uitlekken.
  5. Doe de ui, lenteui en gember in de wok en roerbak kort op middelmatig vuur. Voeg peultjes, kip en rijstwijn toe en breng op smaak met peper en zout. Roerbak 1 minuut. Los de maizena op in wat water en bind hiermee de saus.
  6. Leg het gerecht op een mooie serveerschaal, sprenkel de sesamolie er overheen en garneer bijvoorbeeld met bloemetjes van lenteui.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie