Wentelteefjes van briochebrood, tartaar van vers fruit en frambozenhangop

Ingrediënten

Wentelteefbeslag

  • 100 gr room
  • 100 gr melk
  • 3 eieren
  • 60 gr poedersuiker
  • 1 vanillestokje/merg
  • arachideolie

Tuile

  • 60 gr boter
  • 80 gr honing
  • 115 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 85 gr eiwit

Frambozencoulis

  • 70 gr frambozencoulis/garneren/verdund

Frambozenhangop

  • 500 gr yoghurt
  • 100 gr frambozencoulis
  • 125 gr suiker

Briochebrood (8 rondjes/4 pers)

  • 250 bloem
  • 6 gr gedroogde gist
  • 25 gr suiker
  • 4 gr zout
  • 2 eieren
  • 68 gr boter
  • 58 gr melk

Fruittartaar (360 gr/4 pers)

  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1 papaya
  • 2 schijven ananas
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 meloen

Voorbereiding

Briochebrood

  1. doe de bloem, de gist, de suiker in een bekken. Doe hierbij de handwarme melk met de eieren en mix het tot deeg. Voeg er dan de zachte boter bij en als laatste het zout. Zet het deeg daarna weg met een vochtige doek erover. Laat het rijzen, totdat de hoeveelheid is verdubbeld. Daarna sla je het brood terug en rol je het uit tot ± 4 mm dikte. Leg het deeg op een bakplaat. Je kunt het ook nog weer even in de koelkast zetten om het rijsproces te stoppen.
  2. briochebrood afbakken op 175°C . Als het brood klaar is, dan steek je rondjes uit ter grootte van ± 5 cm

    Fruittartaar

  3. fruit schillen en alles in een mooie brunoise snijden

    Tuiles

  4. honing en de boter smelten, vervolgens de resterende ingrediënten toevoegen. Op vetvrij papier strepen trekken met een spuitzak en de tuiles in 6 min op 150°C bakken

    Bereiding

    Wentelteefjes

  5. briocherondjes steken en het beslag maken; de rondjes door het beslag halen en in arachideolie goudgeel bakken
  6. met het fruit kleine taartjes maken (steker)

    Frambozenhangop

  7. frambozen pureren tot een coulis. De yoghurt 12 uur in een doek laten uitlekken en vermengen met de coulis en suiker. Dit alles laten opstijven in de koeling

    Serveren

op elk taartje een quenelle hangop plaatsen, waarop een tuile gaat. Eromheen wat (verdunde)coulis napperen

Wijnsuggestie

Sauternes en/of een soortgelijke wijn uit de Bordeauxstreek

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie