Romige potjes met cranberries en mandarijnen

Ingrediënten

  • 170 gr cranberries/vers
  • 4 mandarijnen/clementines
  • 2 mandarijn/clementine/sap
  • 200 gr basterdsuiker/wit
  • 6 eieren
  • 4 dl koksroom
  • bruine basterdsuiker

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 160°C
  2. rasp de schil van de clementines
  3. doe de cranberries, clementinesap en 80 gr suiker (= 4 pers) in een steelpan en kook in tot de dikte van jam. Schep in 4 vuurvaste potjes (of ramekins) en laat afkoelen

Bereiding

  1. meng de eidooiers met de resterende suiker. Breng de room en de clementineschil aan de kook en roer dit direct door het eimengsel. Maak wel eerst “en familie”. Zet de kom au bain marie en roer tot ‘t custard is geworden (de vloeistof moet aan de achterkant van een houten lepel blijven plakken
  2. schenk in de potjes en zet deze in een half met kokend water gevulde braadslee
  3. bak 10-15 min tot de inhoud van de potjes iets gestold is (schud de potjes voorzichtig heen en weer, het midden moet iets rimpelen). Laat afkoelen en maak ze af of zet ze in de koelkast
  4. bestrooi voor de toplaag ieder potje met een royale laag bruinebasterdsuiker. Zet de onder een zeer hete gril of gebruik een gasbrander tot de suiker gesmolten is en een karamellaagje is gevormd

Wijnadvies

gekoelde (rode) muskaatwijn uit Californië

Print Friendly

Geef een reactie