Gegrilde frianderribeye met cafe de parissaus Aardappelgratin en gegrilde groente

Voor 4 personen

  • 600 gr friander ribeye

saus

  • 1 dl Rode wijn
  • 0,5 dl Rode port
  • Sinaasappel
  • Laurier
  • Sjalotten
  • Peper korrels
  • Knoflook
  • 2 dl Kalfsglace
  • 1 dl room
  • Mosterd Dijon
  • Koriander
  • Gembersiroop

boter

  • 200 gr boter
  • Peterselie
  • Dragon
  • Bieslook
  • 0,5 dl rode wijn
  • 15 gr aceto balsamico

Aardappelgratin

  1. schil de aardappels en snijd ze aan plakjes van ongeveer 3 mm dik.
  2. snipper de ui en hak de knoflook
  3. breng de room op smaak met zout, peper en de nootmuskaat (het moet een beetje naar de zee smaken)
  4. doe de gehakte ui en de knofook in een ovenschaal en doe hier op de aardappel voeg dan de room toe meng alles goed met elkaar en strooi er de gruyère overheen.
  5. zet het geheel dan in een oven van 155ºC voor ongeveer 55 minuten

Saus

  1. doe de rode wijn, rode port, sinaasappelschil en sap, laurier, sjalotje (grof gesneden), peperkorrels, knoflook, mosterd, gembersiroop in een pan en brang het aan de kook
  2. wanneer het een beetje ingekookt is voeg er dan de kalfsglace en de room aan toe en laat het weer inkoken.
  3. zeef hem dan en laat hem staan

Boter

  1. klop de boter wit samen met de peterselie, dragon, bieslook, rode wijn en de aceto balsamico
  2. maak er daarna een rol van en leg deze in de koelkast
  3. monteer er als laatste je saus mee

Groente

  1. snijd de aubergine, courgette, de paprika in grove stukken
  2. Vermeng de groente met gehakte knoflook, en de olijfolie
  3. zet het dan in een hele hete oven van ongeveer 220ºC voor ongeveer 10 minuten
  4. vermeng ze als ze uit de oven komen met de gepelde tomaten en de gebakken in vieren gesneden champignons

Frianderribeye

  1. grill de geportioneerde rib-eye met wat olijfolie en zout en peper hem.
  2. breng hem op de juiste cuisson in de oven en laat hem alvorens op te dienen even goed rusten
Groente

  • ½ st aubergine
  • ½ st courgette
  • ½ st paprika rood
  • ½ st paprika groen
  • ½ st paprika geel
  • 40 gr champignons
  • 1 dl gepelde tomaten
  • Tijm
  • Knoflook
  • Olijfolie

Aardappelgratin

  • 300 gr Aardappels
  • 100 gr Room
  • 40 gr gruyere
  • Ui
  • Knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie