Sinaasappelroom en spijz broodjes

Sinaasappelroom

Er zijn vele variaties mogelijk met slagroom. Voeg een extra ‘bite’ toe aan de room door er een likeur naar keuze aan toe te voegen, die het gerecht naar het volgende niveau kan tillen.

Dit recept is voor 12 personen.

  • 500 ml. ongezoete slagroom
  • 100 gr. poedersuiker
  •   80 ml. Grand Marnier, geel
  •     1 st. sap van sinaasappel
  1. Klop de slagroom. Zorg ervoor dat de bekken goed ontvet is. Voeg de poedersuiker erdoor.
  2. Klop de slagroom tot hii stijf is. voeg de likeur en sap toe en klop het verder tot de slagroom bliift plakken in de bekken als je hem ondersteboven houdt.

Spijz broodjes

Een bladerdeeg broodje kunt u vullen met vele mogelijke vullingen. In deze receptuur gebruiken we amandelspijs, dat op de barbecue pas echt tot zijn recht komt door zijn nootachtige geur.

Dit recept is voor 8 personen.

  •     2 stuks bladerdeeg vellen
  •     1 stuks losgeklopte ei
  • 300 gram amandelspijs
  1. Leg de bladerdeegvellen op de werkbank of een snijplank en snijd hem twee keer door de helft, waardoor er 4 vierkanten ontstaan.
  2. Smeer met een kwast de vierkanten in met het eigeel. Leg in het midden van elke vierkant een klein beetje amandelspijs. vouw de vierkant dicht in een driehoek.
  3. Druk de hoeken goed aan en druk met een vork inkepingen aan de rand van de driehoeken.
  4. Verhit de barbecue op middellaag vuur en bak de broodjes voor ongeveer 12-15 minuten tot het bladerdeeg gesouffleerd is.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie