Zomerfruit Pakketjes

Verse munt geeft fruit een heerlijke extra dimensie, vooral als de smaak van het fruit almet suiker en citrussap is verhoogd.

Dit recept is voor 4 personen

  • 2 stuks perziken
  • 225 gram aardbeien, van kroontje ontdaan
  • 225 gram kersen, ontpit
  • 2 stuks kiwi’s, geschild en in Plakjes
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepel lichte bruine basterdsuiker
  • 4 stuks takjes verse munt
  • 1 stuks sinaasappel, schil geraspt en sap geperst
  • Kokend water
  1. Doe de perziken in een schaal, giet er kokend water over en laat ze 1 minuut staan.
  2. Giet ze af en ontvel ze. snijd de perziken doormidden, haal de pit eruit en snijd de helften in plakjes.
  3. Doe de aardbeien en kersen in een schaal en voeg de plakjes perzik en kiwi toe. Meng alles luchtig.
  4. Knip 4 flinke stukken zware aluminiumfolie. Verdeel het fruit hier op. Verwarm de boter met suiker, sinaasappelschil en
  5. sap in een steelpan op half hoog vuur tot de suiker is opgelost. Schep dit
  6. mengsel over de vruchten en leg op elke portie een takje munt.
  7. Vouw de pakketjes stevig dicht.
  8. Rooster de pakketjes 10 minuten boven middel heet vuur.
  9. serveer met de sinaasappelroom.
Print Friendly

Geef een reactie