Sint jakobs schelp met rode pepers

Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Ingrediënten:

  • 1 verse,dikke groene peper, zonder zaad fijn gehakt
  • ½-1 verse mamdame jeanette- of rawit pepertje, zonder zaad fijn gehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 lepel vloeibare honing
  • 4 el olijfolie
  • 24 sint jakobsschelpen op schelp
  • 2 citroenen in partjes
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

 

  1. Steek de barbecue aan. Meng ondertussen pepers, sjalot, honing en olie.
  2. Leg de schelpen op een schaal. Bestrooi ze met wat zout en schep er dan wat van het chili- mengsel op. Ver hit een rooster boven de kolen op halfhoog- tot hoog vuur. Leg er de sint- jakobsschelpen op.
  3. Laat de schelpen maar 1½- 2 minuten op de barbecue liggen. Probeer er zoveel mogelijk tegelijk te doen en beweeg ze zo nodig van de zijkant naar het midden van het grill- rooster. Laat ze niet te lang liggen, want dan worden ze taai. Leg ze op een serveerschaal, met wat schijfjes citroen.
  4. Meteen serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie