Voor 8 Personen
Ingrediënten:
- 150 gr lange vingers
- 6 el Marsala wijn
- 50 gr bittere chocola
- 50 gr gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 250 gr pitloze witte druiven
- 250 gr ricotta
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 citroen
- 4 blaadjes witte gelatine
- 5 dl slagroom
- Cacaopoeder
- 1 eetlepel olie om in te vetten
Materiaal:
- Langwerpig cakeblik lengte ca 28 cm
Bereiding:
- Cakeblik dun invetten
- Bodem met de lange vingers bedekken, 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen
- Chocola en pistachenootjes fijnhakken, druiven wassen en in stukjes snijden, ricotta losroeren met de suiker.
- Chocola, nootjes en druiven door de ricotta roeren.
- Citroen goed schoonboenen en schil raspen, citroen uitpersen.
- Gelatine ca 5 min in ruim koud water weken.
- Citroensap met rasp aan de kook brengen, haal van het vuur, de uitgeknepen gelatine in de citroensap oplossen en door de ricotta mengsel spatelen.
- Slagroom stijfkloppen en 2/3 van de slagroom door het ricottamengsel spartelen.
- De helft van het ricotta mengsel in het cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers, besprenkelen met 2 eetlepels Marsala, de rest van het ricotta mengsel erop scheppen en gladstrijken. Afdekken met lange vingers, laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen.
- Vorm afdekken en cassata in de koelkast ca 4 uur laten opstijven.
Opdienen:
- Cassata op een schaal storten.
- Bovenkant bestrijken met rest slagroom
- Garneren met de achtergehouden druiven.
Licht bestuiven met cacaopoeder, Cassata in 8 plakken