Siciliaanse kwarktaart

Voor 8 Personen

Ingrediënten:

  • 150 gr lange vingers
  • 6 el Marsala wijn
  • 50 gr bittere chocola
  • 50 gr gepelde (ongezouten) pistachenootjes
  • 250 gr pitloze witte druiven
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 5 dl slagroom
  • Cacaopoeder
  • 1 eetlepel olie om in te vetten

 

Materiaal:

  • Langwerpig cakeblik lengte ca 28 cm

 

 

Bereiding:

  1. Cakeblik dun invetten
  2. Bodem met de lange vingers bedekken, 2 eetlepels Marsala erover sprenkelen
  3. Chocola en pistachenootjes fijnhakken, druiven wassen en in stukjes snijden, ricotta losroeren met de suiker.
  4. Chocola, nootjes en druiven door de ricotta roeren.
  5. Citroen goed schoonboenen en schil raspen, citroen uitpersen.
  6. Gelatine ca 5 min in ruim koud water weken.
  7. Citroensap met rasp aan de kook brengen, haal van het vuur, de uitgeknepen gelatine in de citroensap oplossen en door de ricotta mengsel spatelen.
  8. Slagroom stijfkloppen en 2/3 van de slagroom door het ricottamengsel spartelen.
  9. De helft van het ricotta mengsel in het cakeblik scheppen en gladstrijken, afdekken met laag lange vingers, besprenkelen met 2 eetlepels Marsala, de rest van het ricotta mengsel erop scheppen en gladstrijken. Afdekken met lange vingers, laatste eetlepels Marsala erover sprenkelen.
  10. Vorm afdekken en cassata in de koelkast ca 4 uur laten opstijven.

 

 

Opdienen:

  • Cassata op een schaal storten.
  • Bovenkant bestrijken met rest slagroom
  • Garneren met de achtergehouden druiven.

Licht bestuiven met cacaopoeder, Cassata in 8 plakken

Print Friendly, PDF & Email