Gevulde zalmrollade met geroosterde aardappelen en groenten

Ingrediënten

  • 1 kg zalmfilet/aan een stuk
  • 150 gr witte boterhammen/zonder korst
  • 1 bosje kruiden/peterselie, kervel, basilicum
  • 75 gr pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 3 bosuien
  • peper
  • zout
  • 1 kg aardappelen/Roseval
  • 3 gele paprika’s
  • 500 gr trostomaten
  • 1 bos groene asperges
  • 250 gr sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • slagerstouw
  • alufolie

Eventueel

  • yoghurt
  • mayonaise

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 200°C
  2. maak eerst de vulling voor de zalm. Hak het brood en de kruiden fijn. Snijd de bosuitjes fijn. Meng dit samen met de eieren, pijnboompitten, zout en peper met de hand goed door elkaar
  3. snijd de zalmfilet (of laat ‘t de visboer doen) over de lengte in, zodat je hem een beetje uit kunt klappen
  4. leg de vulling op de zalm en vouw de zalm weer dicht. Bind de zalm met slagerstouw op als een rollade
  5. was de aardappelen en de groenten en snijd ze in grove stukken (aardappelen met schil)

    Bereiding

  6. verdeel de aardappelen, knoflook en sjalotten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ze ± 40 min in de oven
  7. neem de bakplaat uit de oven en doe alle groenten erbij, bestrooi met peper en zout. Zet de bakplaat nog 15 min in de oven
  8. leg nu de zalmrollade op de groenten en bestrooi met peper en zout. Laat de rollade 15 min in de oven staan
  9. neem de plaat uit de oven en dek hem af met alufolie
  10. laat alles gedurende 10 min rusten

    Serveren

  11. serveer alles op een grote schaal; verwijder het slagerstouw pas aan tafel en snijd de rollade in mooie plakken

    Saus

je kunt er een saus bij geven: yoghurt en mayonaise (half om half) + peper en zout

Wijnadvies

een witte Bourgogne zoals Puligny-of Chassagne Montrachet, Meursault; of een rode wijn: Jonge Pinot Noir

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie