Pruimenkruimeltaart

Dit recept is bestemd voor 20 personen.

Ingredienten

  • 1  bakblik van de oven
  • 200 gram roomboter
  • 120 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 100 gram suiker
  • 300  zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bakmeel
  • mespunt zout
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5  eieren
  • 1 kilo pruimen
  •   poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Draai voor koekdeeg 200 gram zachte boter, 200 gram suiker, citroenrasp en zout met de mixer romig.
  3. Een voor een de eieren toevoegen.
  4. meng 300 gram bakmeel doorheen, goed doorscheppen.
  5. Stort op bodem van een ingevet bakblik.
  6. Was de pruimen, droog ze, ontpit ze en snij ze in plakken van zes,
  7. Verdeel over het deeg, druk iets in.
  8. Vermeng rest van de boter, bakmeel, 100 gram suiker en vanillesuiker met de hand tot grove kruimels.
  9. Strooi over de pruimen.
  10. Bak in 35 tot 40 minuten goudbruin, (hoe dikker de onderlaag hoe langer bakken).
  11. Laat iets afkoelen, snijd in rechthoekige stukken en bestrooi met poedersuiker,
  12. Kan lauw en koud worden gegeten, met een dot slagroom, maar in ons geval met een dot magere hangop met blauwe bessensaus!
Print Friendly

Geef een reactie