Kwartel

Gevuld met een farce van boerderij kip en pijnboompitjes op gesmoorde bosui
En pompelmoes daarbij een dressing van pimente désplette.

Ingrediënten

  • 2 kwartels
  •  120 gram kipfilet
  •  20 gram pijnboompitjes
  •  1 ei
  •  zout/peper
  •  4 plakjes Spaanse ham
  •  tempura (verkrijgbaar bij de toko)
  •  4 bosuien
  •  1 rode grapefruit
  •  1 bakje shiso paars
  •  1 potje pimente désplette

Bereidingswijze;

  1.  Haal de pootjes van de kwartel af en zout en peper deze. Bak ze dan in de braadpan en zet net onder
  2. in de olijfolie laat deze zachtjes gaar worden.
  3.  Snijd met een scherp mes de filets van het karkas.
  4.  Maak van de kipfilet, pijnboompitjes en het ei een farce breng op smaak met zout en peper.
  5.  Leg op keuken folie de plakjes Spaanse ham uit en snijd de kwartel filets in en klap ze uit.
  6.  Spuit de farce van kip erbovenop en draai nog wat verse peper eroverheen.
  7.  Rol het geheel op en draai de uiteindes dicht en bind vast met een stuk slagers touw.
  8. Pocheer de pakketjes in water op een temperatuur van ongeveer 90 graden.
  9.  Haal de pootjes uit de olijfolie en laat deze afkoelen.
  10.  Maak de tempura beslag volgens aanwijzing op het pakje. (eventueel kan je aan het beslag wat kerrie
  11. poeder toevoegen)
  12.  Maak de bosui schoon en snijd de grapefruit uit.
  13.  Trancheer de kwartel en leg deze warm.
  14.  Smoor de bosui en leg dit in een warm bord met de uitgesneden grapefruit.
  15.  Frituur het kwartelpootje wat door het tempura beslag gehaald is.
  16.  Dresseer de tranches kwartel boven op de bosui en grapefruit en leg het pootje erbij.
  17.  Strooi nog wat shiso paars eroverheen en spuit wat strepen dressing van pimente désplette.

Ingrediënten dressing

  •  1 dl witte wijn azijn
  •  1 dl water
  •  40 gram dooier
  •  30 gram mosterd
  •  1 liter olijfolie
  •  zout/peper
  •  pimente d’esplette

Bereidingswijze

  1.  Doe de azijn, water en mosterd en de dooier in een litermaat.
  2.  Voeg langzaam al kloppend de olijfolie toe let op dat het geheel niet gaat schiften!
  3.  Zodra het een dik geheel is geworden breng op smaak met zout en peper voeg wat pimente toe naar
  4. smaak.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie