Passievrucht en Yoghurt

 4 personen

Ingrediënten

Bavarois van Passievrucht

  • 200 g. passievruchtencoulis
  • 20 g. water
  • 2,5 blad gelatine
  • 15 g. likeur 43
  • 75 g. crème fraiche
  • 250 g. room
  • 70 g. suiker

Gel van passievrucht

  •  200 g. passievruchtencoulis
  •  25 g. suiker
  •  2g. agar –agar

Merengue van passievrucht

  • 100 g. passievruchtencoulis
  • 75 g. suiker
  • 100 g. elicit

Schuim van yoghurt:

  • 200 g. volle yoghurt
  • 100 g. room
  • 15 g. suiker
  • 3 g. acid citric
  • 35 g. procrema

Spongecake van yoghurt

  • 2 eieren
  • 25 g. bloem
  • 25 g. yopol ( yoghurtpoeder)
  • 50 g. volle yoghurt
  • 15 g. suiker

Crumble van yoghurt

  • 65 g. bloem
  • 65 g. roomboter
  • 65 g. poedersuiker
  • 40 g. yopol
  • 40 g. ei

IJs van Yoghurt

  • 125 g. volle yoghurt
  • 125 g. room
  • 100 g. suiker
  • 75 g. eidooier

Voor de garnering

  • Dobla decoratie: flame
  • Limon Cress

Bereiding:

Bavarois van passievrucht

1.Kook de passievruchtcoulis en het water in totdat er 100 gram massa overblijft. Laat de gelatineblaadjes weken in ruim koud water en meng door de 100 g. massa.

2.Laat deze massa afkoelen tot ± 40°C en voeg de crème fraiche en de likeur 43 toe. Sla de room met de suiker op tot yoghurt dikte en spatel dit door de passievruchtenmassa. Vul af in vormen en laat in de koelkast opstijven.

Gel van passievrucht

1.Breng de passievruchtencoulis met de suiker aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat de coulis 2 minuten doorkoken.

2.Stort de massa op een plateau en laat opstijven in de koelkast. Als de massa is opgesteven deze in de magimix tot een gel draaien. Vul de gel af in een spuitfles en zet koud weg.

Merengue van passievrucht

1.Kook de passievruchtencoulis in tot 50% van de hoeveelheid. Klop het eiwit stijf met de suiker. Als het eiwitschuim taai is de afgekoelde coulis toevoegen.

2. Massa afvullen in een spuitzak en spuit dopjes op bakpapier. De schuimpjes ± 3 uur laten drogen in een oven van 110°C.

Schuim van yoghurt

  1. Weeg alle ingrediënten af in een maatbeker.
  2. Meng alle ingrediënten met behulp van een staafmixer.
  3. Vul de massa af in een kidde en zet 1 of 2 patronen op de kidde tot het een mooi schuim is.

Spongecake van yoghurt

  1. Weeg alle ingredienten af in een maatbeker.
  2. Meng deze ingredienten met behulp van een staafmixer.
  3. Vul de massa af in een kidde en zet 3 patronen op de kidde.
  4. Spuit het beslag in een kartonnen bekertje en plaats het voor ± 1½ minuut in de magnetron op de hoogste stand.
  5. Stort het cakeje uit het bekertje en maak er mooie stukken van met behulp van een vork.

Crumble van yoghurt

  1. Meng in een kitchenaid kom de bloem, poedersuiker, zachte boter en het yoghurt poeder.
  2. Meng dit kort, zodat er kruimels ontstaan.
  3. Voeg het ei toe en weer kort mengen.
  4. Stort de kruimels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak af in een oven van 160°C voor 20 minuten.

IJs van yoghurt

  1. Kook de room met de helft van de suiker.
  2. Vermeng de andere helft van de suiker met de eidooiers.
  3. Giet hete room op het eidooiermengsel en gaar au bain-marie.
  4. Meng als de massa is afgekoeld deze met de yoghurt. Draai het ijs in de ijsmachine.
Print Friendly