Mango-abrikozenmousse

Ingrediënten

Voor 16 personen

  • 500 gram mango uit blik ( uitgelekt) of vers
  • 500 gram abrikozen uit blik (uitgelekt) of vers
  • 400 gram roomkaas (monchou of philadelphia )
  • 400 cc crème fraiche
  • 200 gram poedersuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van ½ a 1 citroen
  • Divers vers fruit
  • 2 lepels witte port, of marasquin of dessertwijn

 

  1. Maak van de vruchten een puree in de keukenmachine
  2. Voeg de roomkaas, de crème fraiche, citroenrasp en sap en de poedersuiker toe en draai er een glad mengsel van ( met suiker op smaak afmaken)
  3. Maak kiwi, meloen e.d. schoon
  4. Snijd het fruit in schijfjes of blokjes
  5. Marineer het fruit in de drank
  6. Leg het fruit onder in een wijnglas
  7. Bestrooi naar smaak met poedersuiker
  8. Giet de mousse op het fruit
  9. Garneer bijv. met een kaapse bes of een plak stervrucht
Print Friendly

Geef een reactie