Geroosterde gist ijs, crumble van witte chocolade en sesam, Tomasu karamel 

Voor 30 personen

Ingrediënten: crumble witte chocolade en sesam

  • 450 gram Callebaut witte chocolade
  • 175 gram sesam pasta
  • 25 gram olijf olie
  • 35 gram poedersuiker (gezeefd) 
  • 225 gram bloem
  • 2.5 gram zout 

Bereidingswijze:

  • Weeg de sesam pasta en olijfolie af in een bekken. 
  • Zeef de bloem en poedersuiker in de bekken en maak er er een kruimeldeeg van. 
  • Bak af op 170 graden tot goudbruin. 
  • Bak dan de Callebaut chocolade in een slee op bakpapier en bak af op 160 graden, 10 minuten, in de oven. 
  • Als de gebakken witte chocolade en de sesam crumble afgekoeld zijn, meng ze dan tot 1 massa. 

Ingrediënten: Tomasu karamel

  • 500 gram suiker
  • 200 gram water
  • 130 gram boter
  • 140 gram room
  • 100 gram Tomasu (Nederlandse sojasaus) 

Bereidingswijze:

  • Maak karamel van de suiker/water. 
  • Weeg de rest af in een andere pan en breng aan de kook. 
  • Blus daarmee de karamel af.
  •  Roer met garde tot egale massa en laat afkoelen. 
  • En doe in een spuitzak 

Ingrediënten: geroosterde gist

  • 1 kg verse bakkersgist

Bereidingswijze:

  • Rooster op 160 graden tot goudbruin en droog 

Ingrediënten geroosterde gist ijs: 

  • 165 gram eigeel
  • 115 gram gist poeder
  • 500 gram slagroom 
  • 200 gram suiker
  • 800 gram karnemelk 
  • 250 gram witte chocola 
  • 250 gram suiker
  • 1 gram Xanta 

Bereidingswijze:

  • Gaar de eigeel/gist poeder/room/suiker 18 min op 80 graden in de thermomix. 
  • Voeg dan de witte choco toe. 
  • Doe dan in een bekken met de andere ingrediënten en mix tot een egale massa met een staafmixer. 
  • Laat de massa afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine. 
Print Friendly, PDF & Email