Tarbot gebakken in een crumble van zuurdesem, koolrabi, creme van morille en een vlierbloesem saus. 

Voor 30 personen

Ingrediënten: geroosterde morille

  • 250 gram morille
  • 50 gram geklaarde boter
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Was de morilles, maak aan met de geklaarde boter en zout. 
  • Rooster dan 15 min op 190 graden. 

Ingrediënten: morille creme

  • 250 gram room
  • 250 gram eigeel
  • 50 gram shii-takes extract 
  • 15 gram azijn geel 
  • De geroosterde morilles 
  • 250 gram roomkaas 
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Gaar allesbehalve de roomkaas in de thermomix 18 min op 80 graden. 
  • Als laatste kort roomkaas erdoor draaien op stand 10, maak op smaak met zout en peper. 
  • Laat afkoelen. 

Ingrediënten: zuurdesem kruim

  • 1kg zuurdesembrood
  • 150 gram gesmolten boter 
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Snijd het zuurdesembrood in grove blokken en maak aan met gesmolten boter. 
  • Bak af op 170 graden tot krokant en goudbruin. 
  • Laat afkoelen en draai vervolgens tot kruim in de thermomix en maak op smaak met zout. 

Ingrediënten: tarbot

  • 15 stuks tarbot 

Bereidingswijze:

  • Fileer de tarbot en ontvel ze daarna. 
  • Bak vervolgens in de pan goudbruin. 
  • Smeer de morille creme tussen de tarbot. 

Ingrediënten: koolrabi

  • 7 stuks koolrabi 

Bereidingswijze:

  • Rooster 35/40 min op 190 graden. 
  • Laat afkoelen en snijd in balkjes 

Ingrediënten: vlierbloesem mascarpone saus

  • 250 gram karnemelk
  • 250 gram mascarpone
  • 15 gram mosterd 
  • 125 gram shii-takes extract 
  • 125 gram boter
  • 25 gram gele azijn
  • 15 gram sojasaus 
  • 2.5 zout
  • 1 gram Xanta 
  • 10 top Vlierbloesem 

Bereidingswijze:

  • Weeg alles af (behalve de Xanta en vlierbloesem) 
  • Doe het in een grote pan en beng aan de kook. Bind dan af met de Xanta. 
  • Beng weer aan de kook en voeg vervolgens de vlierbloesem toe.
  • Haal van het vuur en laat met de vlierbloesem afkoelen. Zeef de saus als die afgekoeld is. 
Print Friendly, PDF & Email