Voor 30 personen
Ingrediënten: geroosterde morille
- 250 gram morille
- 50 gram geklaarde boter
- Zout
Bereidingswijze:
- Was de morilles, maak aan met de geklaarde boter en zout.
- Rooster dan 15 min op 190 graden.
Ingrediënten: morille creme
- 250 gram room
- 250 gram eigeel
- 50 gram shii-takes extract
- 15 gram azijn geel
- De geroosterde morilles
- 250 gram roomkaas
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- Gaar allesbehalve de roomkaas in de thermomix 18 min op 80 graden.
- Als laatste kort roomkaas erdoor draaien op stand 10, maak op smaak met zout en peper.
- Laat afkoelen.
Ingrediënten: zuurdesem kruim
- 1kg zuurdesembrood
- 150 gram gesmolten boter
- Zout
Bereidingswijze:
- Snijd het zuurdesembrood in grove blokken en maak aan met gesmolten boter.
- Bak af op 170 graden tot krokant en goudbruin.
- Laat afkoelen en draai vervolgens tot kruim in de thermomix en maak op smaak met zout.
Ingrediënten: tarbot
- 15 stuks tarbot
Bereidingswijze:
- Fileer de tarbot en ontvel ze daarna.
- Bak vervolgens in de pan goudbruin.
- Smeer de morille creme tussen de tarbot.
Ingrediënten: koolrabi
- 7 stuks koolrabi
Bereidingswijze:
- Rooster 35/40 min op 190 graden.
- Laat afkoelen en snijd in balkjes
Ingrediënten: vlierbloesem mascarpone saus
- 250 gram karnemelk
- 250 gram mascarpone
- 15 gram mosterd
- 125 gram shii-takes extract
- 125 gram boter
- 25 gram gele azijn
- 15 gram sojasaus
- 2.5 zout
- 1 gram Xanta
- 10 top Vlierbloesem
Bereidingswijze:
- Weeg alles af (behalve de Xanta en vlierbloesem)
- Doe het in een grote pan en beng aan de kook. Bind dan af met de Xanta.
- Beng weer aan de kook en voeg vervolgens de vlierbloesem toe.
- Haal van het vuur en laat met de vlierbloesem afkoelen. Zeef de saus als die afgekoeld is.