Asperge Gazpacho met Serrano toast

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram witte asperges, geschild
  • ½ liter groentebouillon van tablet (minder zout)
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 klein Ciabatta broodje
  • 6 plakjes Serrano ham
  • Extra virgine olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor een vegetarische versie kan de ham vervangen worden door kaas, bijvoorbeeld Gruyère

Voorbereiding:

  1. Schil de asperges tot je 350 gram schoon overhoudt. Schil vooral niet te dun, breek de kontjes af. Bewaar zowel schillen als kontjes. Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm
  2. Kook de asperges in de bouillon, ongeveer 15 minuten. Laat even afkoelen
  3. Pureer asperges en bouillon met staafmixer of in keukenmachine, breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast om volledig koud te worden
  4. Rooster de amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin
  5. Snij het broodje in 8 plakjes

Serveren:

  1. Rooster de sneetjes brood en verdeel de Serrano ham er over
  2. Verdeel helft amandelschaafsel over 4 glaasjes, schenk de gazpacho erbij
  3. Druppel wat olijfolie op de gazpacho en garneer af met rest amandelschaafsel
  4. Serveer glaasjes en broodjes op een bordje
Print Friendly, PDF & Email