Gebak met bieten & witte chocola (12 personen)

 

  • 500 gram rauwe biet
  • 120 ml melk
  • 250 gram witte chocolade
  • 215 gram boter
  • 115 gram suiker
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 350 gram bloem
  • 40 gram amandelschaafsel
  • rechthoekig bakblik 20 x 30 cm ingevet

  1. Verwarm de oven voor op 160?C.
  2. Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de melk au bain-marie en smelt hierin de kleingemaakte chocolade.
  3. Klop ondertussen de boter, suiker en basterdsuiker in ong. 10 minuten tot een luchtig mengsel. Klop er dan een voor een de eieren door en als laatste de warme witte chocolademelk.
  4. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag, gevolgd door de bietblokjes.
  5. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi het amandelschaafsel erover.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 min gaar.

Bereidingstijd ca 70 minuten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie