Sinaasappelgelei met schorseneren

 

  • 1 sinaasappel
  • 200 gram schorseneren
  • citroenwater
  • 3,5 dl vers geperst sinaasappelsap
  • 3 el vloeibare honing
  • een snufje geraspte gember
  • een snufje kardemom
  • en snufje nootmuskaat
  • 1 theel. agar-agar
  • 2 el water
  • sinaasappelpartjes voor de garnering
  • blaadjes munt
  1. Schil de sinaasappel grondig, verwijder ook het witte vlies. Haal de partjes uit de velletjes, verwijder de pitten en verdeel de in stukjes gesneden partjes over de soufflévormpjes.
  2. Schil de schorseneren en leg ze in het citroenwater.
  3. Roer het agar -agar poeder door 2 eetlepels water en laat het wellen.
  4. Giet het sinaasappelsap in een pan, rasp de schorseneren erboven en blijf roeren, Roer de honing, de specerijen en de agar -agar erdoor en laat het mengsel 3 tot 4 min zachtjes koken. Vul de vormpjes. Laat het mengsel afkoelen en vervolgens 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
  5. Maak de rand van de geleitaartjes los met een mes en stort ze op bordjes. Serveer met sinaasappelpartjes en een takje, blaadje munt.
Print Friendly

Geef een reactie