Ingredienten
- 250 gram Eidooiers
- 250 gram Suiker
- 5 dl Slagroom, lobbig
- 1 dl Amaretto
- 10 stuks bitterkoekjes
Materialen
- Bekken
- Kookpan
- Garde
- Spatel
- Litermaat
- vormpjes
Ingredienten saus
- 75 gram Eidooiers
- 50 gram Suiker
- 2 1/2 dl Melk
- 1 stuks Vanillestokje
- 1 dl Advocaat
Materialen
- Bekken
- Garde
- Steelpan
- Koksmes
- Spatel
Bereidingswijze
- Klop de eidooier en de suiker au bain marie op tot 70oC. Let op het strempunt.
- Klop de compositie koud op ijs.
- Snij de bitter grof en week deze met de amaretto
- Meng de helft van lobbig geslagen slagroom met de compositie.
- Spatel de rest van slagroom door de massa.
- Spatel de bitterkoekjes met de amaretto door de massa.
- Vul de van tevoren natgemaakte vormpjes af. Zet de parfait in de diepvries.
- Los de parfait door de vormen even in heet water te houden.
Bereidingswijze saus
- Breng de melk in een pan aan de kook.
- Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
- Voeg het stokje en het merg bij de melk.
- Laat deze 10 minuten warm staan om in te trekken.
- Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel licht van kleur is.
- Schenk de melk langzaam onder het kloppen bij het eimengsel.
- Zet de pan op laag vuur.
- Blijf roeren tot dat crème dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur.
- Verwijder het vanillestokje.
- Blijf nog even roeren.
- Laat de saus afkoelen.
- Roer af en toe door om velvorming te voorkomen.
- Roer de advocaat door de afgekoelde saus.