Bitterkoekjes parfait met Advocaatsaus

Ingredienten

    • 250 gram Eidooiers
    • 250 gram Suiker
    • 5 dl Slagroom, lobbig
    • 1 dl Amaretto
    • 10 stuks bitterkoekjes

Materialen

  • Bekken
  • Kookpan
  • Garde
  • Spatel
  • Litermaat
  • vormpjes

Ingredienten saus

    • 75 gram Eidooiers
    • 50 gram Suiker
    • 2 1/2 dl Melk
    • 1 stuks Vanillestokje
    • 1 dl Advocaat

Materialen

  • Bekken
  • Garde
  • Steelpan
  • Koksmes
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooier en de suiker au bain marie op tot 70oC. Let op het strempunt.
  2. Klop de compositie koud op ijs.
  3. Snij de bitter grof en week deze met de amaretto
  4. Meng de helft van lobbig geslagen slagroom met de compositie.
  5. Spatel de rest van slagroom door de massa.
  6. Spatel de bitterkoekjes met de amaretto door de massa.
  7. Vul de van tevoren natgemaakte vormpjes af. Zet de parfait in de diepvries.
  8. Los de parfait door de vormen even in heet water te houden.

Bereidingswijze saus

  1. Breng de melk in een pan aan de kook.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
  3. Voeg het stokje en het merg bij de melk.
  4. Laat deze 10 minuten warm staan om in te trekken.
  5. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel licht van kleur is.
  6. Schenk de melk langzaam onder het kloppen bij het eimengsel.
  7. Zet de pan op laag vuur.
  8. Blijf roeren tot dat crème dikker wordt.
  9. Haal de pan van het vuur.
  10. Verwijder het vanillestokje.
  11. Blijf nog even roeren.
  12. Laat de saus afkoelen.
  13. Roer af en toe door om velvorming te voorkomen.
  14. Roer de advocaat door de afgekoelde saus.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie