Oesters

Van de Waddenzee op drie manieren bereid;
Au lait met limoen en pompernikkel.
Met een sabayon van hoy-sin.
Op cederhout gerookt.

Ingrediënten

  • 12 oesters van de Waddenzee
  •  Rookmot bij voorkeur van cederhout
  •  1 limoen
  •  pakje roggebrood
  •  200 gram roomboter
  •  bosje bieslook
  •  zout/ peper
  •  2 eidooiers
  •  1 dl witte wijn
  •  1 dl azijn
  •  500 gram roomboter
  •  1 potje hoy-sin
  •  200 gram zeekraal
  •  1 bus grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Maak de oesters open met een oestermes en controleer deze op versheid.
  2.  Zet de oesters nog even terug in de koelkast.
  3. Maak als eerste de pompernikkel sla de roomboter luchtig en breng op smaak
  4. met zout en peper en de fijngesneden bieslook.
  5.  Smeer het mengsel gelijkmatig tussen de plakken roggebrood. Duw het geheel
  6. iets aan en zet het in de koelkast.
  7.  Voor het maken van de Hoy-sin saus gebruik ik een basis van hollandaise
  8. normaliter zou ik een castric maken maar dan zou het een te heftig geheel
  9. worden.
  10.  Doe de eidooiers in een bekken en voeg de wijn en azijn toe. Sla het luchtig op
  11. de wijze van Marie!
  12.  Zet de boter op het vuur en laat smelten.
  13.  Zodra de basis van de saus een bel geeft dan langzaam al roerend de boter
  14. toevoegen.
  15.  Breng op smaak met wat Hoy-sin en vers gemalen peper.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie