Rösti

Ingredienten

    • 1 kg Aardappelen, vuil
    • 1 stuks Ui
    • 50 gram Boter
    • 1 dl Zonnebloemolie

Materialen

  • Kookpan
  • Koksmes
  • Rasp
  • Koekenpan
  • Paletmes

Bereidingswijze

  1. Aardappelen schoonborstelen.
  2. In pan met ruim water en zout aardappelen in 15 minuten bijna gaar koken.
  3. Afgieten.
  4. Met puntig mesje schil verwijderen.
  5. Aardappelen koud laten worden.
  6. Aardappelen grof raspen. In koekepan met anti-aanbaklaag de helft van de olie en de helft van de boter verhitten.
  7. Geraspte aardappelen erdoor scheppen en al omscheppend 2 minuten bakken.
  8. Zout erover strooien.
  9. Met de bolle kant van lepel aardappelmassa tot platte koek aandrukken.
  10. Op matig vuur in 4 minuten goudbruin bakken.
  11. Deksel of plank op koekepan leggen en samen keren.
  12. Rösti op deksel laten glijden.
  13. In zelfde koekepan rest van olie en boter verhitten.
  14. Rösti met ongebakken kant naar beneden in koekepan laten glijden.
  15. Rösti in nog 4 minuten goudbruin bakken.
  16. Op schaal laten glijden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie