Ingredienten
- 1 kg Aardappelen, vuil
- 1 stuks Ui
- 50 gram Boter
- 1 dl Zonnebloemolie
Materialen
- Kookpan
- Koksmes
- Rasp
- Koekenpan
- Paletmes
Bereidingswijze
- Aardappelen schoonborstelen.
- In pan met ruim water en zout aardappelen in 15 minuten bijna gaar koken.
- Afgieten.
- Met puntig mesje schil verwijderen.
- Aardappelen koud laten worden.
- Aardappelen grof raspen. In koekepan met anti-aanbaklaag de helft van de olie en de helft van de boter verhitten.
- Geraspte aardappelen erdoor scheppen en al omscheppend 2 minuten bakken.
- Zout erover strooien.
- Met de bolle kant van lepel aardappelmassa tot platte koek aandrukken.
- Op matig vuur in 4 minuten goudbruin bakken.
- Deksel of plank op koekepan leggen en samen keren.
- Rösti op deksel laten glijden.
- In zelfde koekepan rest van olie en boter verhitten.
- Rösti met ongebakken kant naar beneden in koekepan laten glijden.
- Rösti in nog 4 minuten goudbruin bakken.
- Op schaal laten glijden.