Appelkaneeltaart

Ingrediƫnten

Hoeveelheden zijn voor 6 personen

  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel fijne suiker
  • zout, snufje
  • 1 ei
  • 75 gram boter, zachte
  • 1 kilo gesorteerde appelen
  • 50 gram boter
  • 125 gram fijne suiker
  • 30 gram rozijnen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 2,5 deciliter creme fraiche
  • 125 gram gemalen amandelen

Voorbereiding

  1. Het deeg: vermeng in een kom de bloem met de suiker en het zout en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe daar de boter, het ei en een lepeltje water in en werk alles met de vingertoppen, vanuit het midden naar de rand, snel door elkaar. vorm zodra het deeg niet meer aan de vingers plakt een bal en laat deze in een plastic zak mintens 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Haal het deeg uit de koelkast, laat in een kwartiertje op kamertemperatuur komen en rol het uit tot een lap van een halve centimeter dik.
  4. Beboter de vorm en bekleed deze met het deeg.
  5. Prik de bodem in met een vork. Leg bakpapier op het deeg en vul de vorm met de steunvulling.
  6. Bak de bodem in 15 minuten voor.
  7. Was de appelen, dep ze droog en snijd ze in blokjes van 2 centimeter.
  8. Smelt de boter in de pan, voeg de appelblokjes, de helft van de suiker en de rozijnen toe en strooi de helft van de kaneel erover.
  9. Laat alles 5 a 6 minuten op half hoog vuur bakken en roer alles regelmatig om.

Bereiding

  1. Klop de eieren, de creme fraiche, de gemalen amandelen en de rest van suiker en de kaneel door elkaar.
  2. Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven, verwijder de steunvulling en bakpapier en schep de gebakken appelblokjes erin.
  3. Giet het eiroommengsel erover en zet de taart nog 15 tot 20 minuten in de oven tot deze goudbruin is.
Print Friendly

Geef een reactie