Asperges met witlof

Ingrediënten

  • 4 theelepl olijfolie
  • 2 theelepel gehakte dragon/vers
  • 1 mandarijn
  • 25 groene asperges
  • 2 struiken witlof
  • 125 gr mon chou
  • 5 plakken rauwe ham
  • MARINADE
  • 0,5 teen knoflook/geperst
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 0,5 theelepel franse mosterd
  • 2 theelepel honing

Voorbereiding

  1. maak de asperges schoon en kook ze niet te gaar. Laat ze goed uitlekken en leg ze in een schaal
  2. maak de marinade (naar persoonlijke smaak)
  3. schil het oranje schilletje van de mandarijn dun af en snijd het in reepjes
  4. pers de mandarijn uit. Doe de schilletjes en het sap in een kom en roer er met een houten lepel het knoflook, zout, peper, mosterd, honing, olie en de dragon door
  5. schenk het mengsel over de asperges; dek de schaal af en zet alles tenminste 1 uur in de koelkast

    Bereiding

  6. maak de witlof schoon en snijd de bladeren in gelijke stukken (± 3 cm )
  7. vul elk blaadje met wat Mon Chou. Snijd de gemarineerde asperges in stukken van 3cm en leg op elk stukje lof een stukje asperge
  8. snijd de ham in lange repen en wikkel om elk lofblad een reepje ham
  9. garneer af met mandarijnschilletjes uit de marinade
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie