Appel-Kaneelijs

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1 kaneelpijpje of 2 kleine
  • 3 dl melk
  • 4 eieren/groot
  • 100 g suiker/fijn
  • 1 tl vanille-essence
  • 3 dl slagroom
  • 2 appels/rinse
  • 1 tl kaneel
  • 50g boter

Bereiding

    1. doe de kaneelpijpjes en de melk in een pan en breng tegen de kook aan; neem de pan van het vuur; leg er een deksel op en laat het 20 minuten trekken
    2. klop de dooiers met de suiker dik en lichtgeel
    3. haal de kaneelpijpjes uit de melk; breng de melk weer tegen de kook aan en maak de custard verder af

Custard

  1. giet de melk (tegen de kook aan) a! roerend (met een houten lepel) bij het dooiermengsel
  2. giet het custardmengsel terug in de pan en laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard de houten lepel net bedekt (PAS OP: laat vooral niet te lang verhitten, anders kunnen de dooiers schiften!!!)
  3. laat de custard afkoelen (het mengsel zal sneller afkoelen als ‘t in een bekken wordt gegoten); roer er de vanille en de ongeklopte room door
  4. zet de custard in de koeling

Kaneel-appels

  1. maak de kaneel-appels terwijl de custard afkoelt: schil de appels en snijd deze in kleine blokjes; schep de blokjes appel door de kaneel
  2. verhit de boter in een koekenpan en voeg het appelkaneelmengsel toe; roerbak tot de appel net gaar begint te worden; laat dit mengsel volledig afkoelen.

Afmaken

  1. draai het roomijs in de machine tot het dik is en voeg dan al draaiend en geleidelijk de afgekoelde appel toe
  2. draai door totdat het ijs klaar is.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie