Aardbeienmeringues

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 6 personen

Voor de meringues:

  • 2 eieren
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram amandelen (geschaafde)

Voor de vulling:

  • 90 ml room
  • 120 ml griekse yoghurt
  • 135 gram aardbeien
  • poedersuiker
  • 4 takjes munt (garnering)

Voor de coulis:

  • 250 gram aardbeien (voor de coulis)
  • 80 gram fijne tafelsuiker
  • 1 citroen (sap, gezeefd)
  • 1 el crème de cassis

Voorbereiding

De coulis

  1. Maak de aardbeien schoon en was ze. Doe ze met de suiker in een mengbeker en pureer ze met een staafmixer. Een blender gebruiken kan natuurlijk ook.
  2. Breng de coulis op smaak met citroensap en crème de cassis.
  3. Passeer de coulis door een fijnmazige zeef en zet koel weg tot gebruik.
  4. De vulling
  5. Klop de room lobbig en roer de yoghurt erdoor.
  6. Was de aardbeien en snij ze in vieren.

De merengues

  1. Verwarm een oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken daarop 6 ronde vormen af van circa 10 cm doorsnede.
  3. Splits de eieren in een goed vetvrij gemaakte, grote kom en klop ze met de mixer op hoge snelheid tot ze heel erg stijf zijn.
  4. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en blijf de hele tijd goed mixen.
  5. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit de rondjes gelijkmatig vol. Spuit aan de buitenrand een tweede laag zodat een bakje ontstaat.
  6. Strooi de helft van de amandelen over de bodems.
  7. Bak de meringues eerst 8 minuten tot ze licht bruin zijn, verlaag daarna de temperatuur naar 160 °C en nog 10 minuten verder.
  8. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.

Afmaken

  1. Vul de merengues met het roommengsele en verdeel de stukjes aardbei erover
  2. Garneer met de overgebleven amandelen, de coulis, poedersuiker en een takje munt.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie