tonijntartaar op aardappelchips

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 240 gram verse tonijn
  • 1 1/2 eetl, mayonaise
  • 2 lente -uitjes, fijngesneden
  • 1/2 eetl, limoensap
  • 1 1/2 eetl, fijngesneden koriander
  • zout, peper,
  • 1/2 tl, wasabipasta
  • 12 ribbelchips
  • ijsbergsla

wasabi-majonaise:

  • 1dl, majonaise
  • 1à 2 theelepeltjes wasabi
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • sap halve citroen
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. snij de tonijn in hele kleine blokjes
  2. meng mayonaise met de wasabipasta, de lente-ui , limoensap, fijngesneden koriander en breng op smaak met zout
  3. tonijn met mayonaise vermengen en in de koelkast bewaren!!!
  4. maak de majonaise door de ingrediënten door elkaar te roeren
  5. ijsbergsla heel fijn snijden

Bereiding

  1. bordje bekleden met een beetje sla
  2. schep tonijntartaar op 3 aardappelchips en een amuselepel
  3. hier en daar een beetje wasabi-majonaise
  4. serveer direct
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie