Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 240 gram verse tonijn
- 1 1/2 eetl, mayonaise
- 2 lente -uitjes, fijngesneden
- 1/2 eetl, limoensap
- 1 1/2 eetl, fijngesneden koriander
- zout, peper,
- 1/2 tl, wasabipasta
- 12 ribbelchips
- ijsbergsla
wasabi-majonaise:
- 1dl, majonaise
- 1à 2 theelepeltjes wasabi
- 1 theelepel rijstazijn
- 1/2 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- sap halve citroen
- zout en peper
Voorbereiding
- snij de tonijn in hele kleine blokjes
- meng mayonaise met de wasabipasta, de lente-ui , limoensap, fijngesneden koriander en breng op smaak met zout
- tonijn met mayonaise vermengen en in de koelkast bewaren!!!
- maak de majonaise door de ingrediënten door elkaar te roeren
- ijsbergsla heel fijn snijden
Bereiding
- bordje bekleden met een beetje sla
- schep tonijntartaar op 3 aardappelchips en een amuselepel
- hier en daar een beetje wasabi-majonaise
- serveer direct