Zeeduivel met een spekjasje

4 personen

Ingrediënten:

  • 4 zeeduivelfilets
  • 8 dunne plakken gerookt spek(groot genoeg om de vis in te wikkelen)
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Omwikkel elke zeeduivelfilet met 2 plakken gerookt spek. Bind de pakketjes niet al testrak vast met keukentouw.
  3. Pel de ui en snipper deze fijn. Was de tijm, dep droog en verkruimel de blaadjes.
  4. Verhit olie in een koekenpan. Fruit de uien zonder te laten verkleuren.
  5. Braad de filets om en om even aan.
  6. Leg de filets en de uien in een ovenschaal.
  7. Bestrooi met peper naar smaak(geen zout) en strooi de tijm erover.
  8. Zet de filets in de oven en laat ze ongeveer 9 minuten garen. Dien warm op.

 

 

Print Friendly, PDF & Email