Aardappelen met gebakken calamaris

4 personen

Ingrediënten:

  • 8 middelgrote vastkokenende aardappelen
  • 8 verse calamaris
  • 1 teentje knoflook
  • Voor de knoflook mayonaise:
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eidooiers
  • 1 koffielepel mosterd
  • scheutje citroensap
  • 200 milliliter olijfolie
  • 20 gram boter

Bereiding:

  1. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten koken in gezouten water
  2. Spoel de calamaris en snij in kleine blokjes. Bewaar de tentakels voor de versiering

Voor de mayonaise:

  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit
  • Meng in een kom de eidooiers met de mosterd, het scheutje citroensap, peper en zout
  • Draai er mayonaise van en voeg de knoflook toe. Roer goed door.
  1. Smelt de boter in een braadpan.
  2. Sauteer de blokjes calamaris, de tentakels en de  geperste knoflook. Ongeveer 10 minuten, de blokjes moeten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en ontvel ze.
  4. Verdeel de hele aardappelen over de borden en doe er wat mayonaise op.
  5. Verdeel de blokjes calamaris over de aardappelen en werk af met de tentakels.

 

Print Friendly, PDF & Email