Zalm teriyaki met spinazie met een dressing van geroosterd sesamzaad

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

    • 4 zalmfilets van 150 gram ontveld

voor de teriyaki marinade

  • 160 ml Japanse Soja saus (kikkoman)
  • 160 ml mirin
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

  1. Voeg de ingrediënten bij elkaar en roer totdat de suiker is opgelost.
  2. leg de zalm 10-20 minuten in de marinade en keer de filets regelmatig om. Laat de zalm boven een kom of bord uitlekken. vang de marinade op
  3. Bak de zalmfilets op een ingevette warme grillplaat of grillpan, totdat ze zo gaar zijn als gewenst. Een tefalpan is ook prima. Bestrijk de filets tijdens bakken met de marinade. Breng de opgevangen marinade aan de kook en kook deze iets in. Ongeveer 5 mintuen pruttelen.
  4. Maak gelijktijdig de spinazie. Serveer de filets met de spinazie en sprenkel wat saus over de filets.

Spinazie met dressing

15 minuten plus 10 minuten bereiden

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 50 gram wit sesamzaad
  • 1 theelepel suiker
  • 1,5 eetlepel japanse sojasaus
  • 60 ml dashi
  • 600 gr gewassen spinazie (4 personen, 150 gr pp)

Bereidingswijze

  1. Rooster de sesamzaadjes onder voortdurend bewegen, in een drog koekpannetje. Als de zaadjes iets bruin zijn en poppen zijn ze goed en de pan van et vuur nemen. Houd twee volle theelepels zaadjes achter.
  2. Maal of stamp de rest fijn. Doe de gemalen zaadjes in een pot tesamen met de suiker, dashi en de japanse saus. flink schudden
  3. Was de spinazie goed. Breng en grote pan met een klein beetje water aan de kook.
  4. Kook de spinazie 30 seconden. Laat deze meteen uitlekken en spoel af onder koud water om het garen te stoppen en de kleur terug te krijgen. Rol de spinazie in een bamboematje stevig op en druk voorzichtig het water eruit. Verdeel de spinazie over de porties.
  5. Schenk vlak voor het opdienen de dressing over de spinazie. Serveer op kamer temp bestrooid met zaadjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie