In sake gepocheerde peer

20 minuten voorbereiden, 10 min koeltijd

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

    • 2  handperen
    • 100 g fijne kristalsuiker
    • 2 eetlepels sake

voor de saus

    • 110 gr fijne kristalsuiker
    • 65 gr cacaopoeder
    • 50 cl slagroom

voor de slagroom

  • 150 cl slagroom
  • 30 g poedersuiker
  • 3 druppels vanille essence

Bereidingswijze

  1. schil de peer en bewaar het steeltje. boor de peer van onder uit. verhit in de pan op middelhoog vuur de suiker met 300ml water totdat je een siroop hebt gekregen.
  2. Voeg de sake toe en pocheer de peer in ongeveer 8 minuten. Hij moet iets stevig blijven. Laat de peer afkoelen.
  3. Zorg dat de slagroom goed koud is.
  4. Maak de saus door 15 cl water met de suiker in de pan te verhitten. Breng het mengsel aan de kook. Voeg dan de cacao toe, roer glad en neem de pan van het vuur. Voeg de slagroom toe en klop glad met een garde. Sla de koude slagroom  stijf en meng er de poedersuiker en vanille doorheen.
  5. Snijd de peer op maat voor de vorm waarin deze wordt opgediend. Leg de chocoladesaus als basis in de vorm. Leg daarop de peer en maak af met de slagroom. Garneren kan met amandelen bv.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie