Wiener schnitzel

   (5  pers.) 

  • Kalfsvlees  5 x 130 gram
  • Langwerpige bak met bloem
  • Langwerpige bak met eiwit
  • Langwerpige bak met paneermeel
  • Ruim zonnebloemolie
  • Kappers groot 5 stuks
  • Ansjovis 5 stuks
  • Citroen 5 schijfjes
  • Zout en peper

Vlees tussen plastic folie mooi gelijk matig plat maken met houten vleeshamer

Met beleid.

Voor het bakken moet het vlees gepaneerd worden, dit gaat als volgt:

  1. Eerst het vlees  door de bloem doen, goed afkloppen.
  2. Kruiden met zout en peper.
  3. Dan met een hand het vlees door het eiwit halen, goed uitlekken en dan met andere hand
  4. door de paneermeel halen. Goed paneren.
  5. Zorg dat er een koekenpan klaar staat met een klein laagje olie
  6. Ongeveer 1/2 cm zonnebloemolie.
  7. De pan is koud en de olie ook.
  8. Na het paneren doe je het vuur onder de pan aan en je legt het vlees gelijk in de pan, je gaat het vlees dan bakken op een niet al te hoog vuur. De pan af en toe schudden.
  9. Je hoort en luistert dat het bakt, even er onder kijken met plastic spatel, tot dat je ziet dat het mooi bruin is.
  10. Ziet het mooi bruin dan omdraaien vuur iets zachter en weer de pan bewegen ,
  11. En het vlees bakken. Niet te lang anders wordt het te droog.
  12. Als het mooi bruin is gelijk opdienen met schijfje citroen en een kapper opgerold in ansjovis mee presenteren. Eventueel nog een toefje peterselie.
  13. Vlees uit de pan even op keuken papier leggen en dan daarna op bord presenteren.
Print Friendly, PDF & Email