Steierische Kurbissuppe

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 1 ui rood
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • Groente bouillon
  • ½ theel karwij
  • ½ theel majoraan
  • Zout, peper
  • Bieslook
  • Pompoenpitten geroosterd
  • Pompoenpitolie
  1. Snij de pompoen en ui in stukjes en snij de knoflook fijn.
  2. Fruit bovengenoemde in pan met wat olie en laat even bakken.
  3. Giet er dan de bouillon overheen, zoveel dat de pompoen net onder staat.
  4. Doe er de karwij en de majoraan bij en breng de soep aan de kook.
  5. Laat het een half uurtje zachtjes koken
  6. Pureer de soep dan met de staafmixer en zeef hem even zodat de karwij zaadjes achter blijven.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep met fijn gesneden bieslook , wat pompoenpitolie die je erover sprenkelt en wat pompoenpitten.
Print Friendly, PDF & Email