Aardappelsalade

  5 a 6 pers

  • 1 scheutje azijn, een snufje kristal suiker
  • 800 gram aardappelen in stukjes gesneden
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout, peper
  • Zonnebloemolie
  • Walnotenolie
  • 100 gram augurkjes
  • ½ rode ui fijn gesneden
  • Bieslook half bosje,  ½ bosje peterselie fijn gesneden
  • Radijs in plakjes gesneden naar  inzicht
  1. Breng een pan water aan de kook met  een snufje suiker en een beetje azijn aan de kook. TIP: Je leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Maak ondertussen de dressing. Hou een beetje van het aardappelkookvocht achter.
  3. 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, azijn, zout , peper, zonnebloemolie en walnotenolie, deze in blender goed vermengen. Of met een garde goed opkloppen. Dan wat kookwater toevoegen.
  4. Meng de warme aardappelstukjes met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
  5. 100 g augurkjes klein gesnden,½ rode ui fijn gesneden.
  6. ½ bosje bieslook fijn gesneden
  7. ½ bosje peterselie fijn gesneden en radijs in plakjes
  8. Meng ze voorzichtig door de aardappelsalade.
  9. Bewaar wat dressing zodat je dat voor het opdienen erbij kan doen, dan blijft de salade mooi glanzen.
Print Friendly, PDF & Email