5 a 6 pers
- 1 scheutje azijn, een snufje kristal suiker
- 800 gram aardappelen in stukjes gesneden
- 1 eigeel
- 1 eetlepel mosterd
- Zout, peper
- Zonnebloemolie
- Walnotenolie
- 100 gram augurkjes
- ½ rode ui fijn gesneden
- Bieslook half bosje, ½ bosje peterselie fijn gesneden
- Radijs in plakjes gesneden naar inzicht
- Breng een pan water aan de kook met een snufje suiker en een beetje azijn aan de kook. TIP: Je leest het goed, voor deze aardappelbereiding heb je geen gezouten maar wel gesuikerd water nodig.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Maak ondertussen de dressing. Hou een beetje van het aardappelkookvocht achter.
- 1 eigeel, 1 eetlepel mosterd, azijn, zout , peper, zonnebloemolie en walnotenolie, deze in blender goed vermengen. Of met een garde goed opkloppen. Dan wat kookwater toevoegen.
- Meng de warme aardappelstukjes met de vinaigrette. Breng op smaak met wat extra peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
- 100 g augurkjes klein gesnden,½ rode ui fijn gesneden.
- ½ bosje bieslook fijn gesneden
- ½ bosje peterselie fijn gesneden en radijs in plakjes
- Meng ze voorzichtig door de aardappelsalade.
- Bewaar wat dressing zodat je dat voor het opdienen erbij kan doen, dan blijft de salade mooi glanzen.