Varkenshaas gevuld met brie en lente-uitjes met een roquefortsaus

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

Benodigdheden vlees:

  • 600 gram varkenshaas
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram brie
  • zout, peper

Benodigdheden saus:

  • 2 dl room
  • 75 gram roquefort
  • zout, peper
  • 1/3 borrelglaasje cognac

Werkwijze vlees:

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd het losse groen eraf. De bosuitjes doormidden snijden. De brie in plakken snijden.
  2. Snij de varkenshaas in drie delen open, bestrooi met peper en zout en leg hierop de bosuitjes en de brie. Rol het geheel op en zet het vast met een cocktailprikker zodat het niet terug rolt.
  3. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
  4. Verhit de boter en bak het geheel rondom bruin.
  5. Bak nu de varkenshaas met het deksel op de pan in ongeveer 15 min. zachtjes gaar.

Werkwijze saus:

  1. De room zachtjes verwarmen met de verbrokkelde roquefort. Het room -kaas mengsel goed roeren tot de roquefort is opgelost en mooi glad is. Hierna de cognac toevoegen.
  2. Hierna als de varkenshaas klaar is het bakvet afblussen met de roquefortsaus .

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie