Groentespiesje en Aardappelrozetjes

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

Benodigdheden groentespiesjes:

  • 4 satéprikkers
  • 2 tomaten
  • 8 champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • zout, peper
  • olijfolie

Benodigdheden aardappelrozetjes:

  • 500 gram aardappelen
  • 20 gram boter
  • scheutje room
  • nootmuskaat
  • bakpapier
  • snufje paneermeel
  • zout, peper

Bereiden groentespies:

  1. Doe de groenten en de champignons aan de spiesjes.
  2. Verwarm een grilplaat of grilpan met een beetje olijfolie en bak de spiesjes a la minute.

Bereiden aardappelrozetjes:

  1. Kook de aardappelen met wat zout. Giet ze af en laat even droog stomen. Aardappelen glad maken met pureestamper of knijper. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak het geheel op smaak.
  2. Doe de puree in een spuitzak en spuit er rozetjes van op het bakpapier. Doe een klein beetje boter op de rozetjes en bestrooi vervolgens met wat paneermeel.
  3. Zet de rozetjes in de op 200° voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 15 minuten mooi bruin.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie