Knoflooksoep met kaascroutons

 

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 4 à 5 teentjes knoflook(fijn gehakt)
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 4 dl. kookroom
  • runderbouillon (poeder)
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • een paar takjes peterselie (fijn gehakt)

Werkwijze kaascroutons:

  1. Snij het sneetje brood in kleine dobbelsteentjes, voeg wat parmezaanse kaas en wat olijfolie toe, meng dit rustig door elkaar, leg dit op een bakplaat en laat het kleuren onder de salamander.
  2. De bouillon boven een andere grote pan zeven ( groentes worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met sojasaus, citroensap en eventueel zout en peper. ( De bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren.)

Bereiden soep:

  1. Verhit wat olie in een pan en voeg hier de knoflook aan toe. Bak dit goed aan en blus het af met wat wijn.
  2. Voeg de kookroom toe en maak het af op smaak met wat runderbouillon poeder.
  3. Doe bij de uitgifte van de soep wat fijngehakte peterselie over de soep.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie