Rendang

Ingrediënten

voor 8 personen

  • 900 gram mager rundvlees in royale dobbelstenen
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 3 teen knoflook
  • (1 theelepel zout)
  • 3 a 5 theelepels sambal oelek
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 4 gepofte kemiries
  • 1 schijf gemberwortel geschild
  • 1 lepel olie
  • 2 spriet sereh, 2 salamblad, 4 djeroek poeroet blad
  • ½ liter water
  • 2 blikjes santen
  • ½ blok santen
  1. Wrijf ( oelek) de kruiden van ui t/m gemberwortel zeer fijn ( tot een zalfje)
  2. Verwarm de olie en fruit hierin het vlees
  3. Voeg de geoelekte kruiden toe en bak ze mee
  4. Voeg de verse stengels en bladeren toe
  5. Doe het water bij het vlees, breng de massa in de pan aan de kook
  6. Voeg de santen toe
  7. Het gerecht moet langzaam gaar worden en inkoken, gebruik een pan met een dikke bodem
  8. Bespoedig het recept bij (grote haast) door gebruik van de snelkookpan
  9. Als het vlees gaar is in de snelkookpan, zonder deksel het gerecht laten inkoken
  10. Het gerecht wint aan smaak als het een dag eerder wordt bereid
  11. Als het vlees nog niet gaar is en het vocht wel verdampt vul je het vocht aan
  12. Als het vlees gaar is, is dit gerecht bijna droog
  13. Verwijder bladeren en stengels
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie