Frikadel

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 8 personen

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 kruimige gekookte aardappel
  • ½ middelgrote ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • ½ a 1 theelepel zout
  • Gemalen peper, nootmuskaat, foeliepoeder (mespuntjes)
  • ( maizena)
  • Paneermeel vermengd met maizena
  • Arachide olie
  1. Wrijf uien, knoflook en kruiden fijn
  2. Prak de aardappel met een vork
  3. Vermeng alle ingrediënten van gehakt t/m foelie tot een homogene massa (als het gehakt te slap is maizena toevoegen)
  4. Maak minimaal 18 kleine gehaktballetjes en rol die door het paneermeel/maizenamengsel
  5. Laat de balletjes op een koele plaats rusten
  6. Verhit de olie in een koekenpan
  7. Bak de kleine balletjes in de olie gaar
  8. Leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken
  9. Koud serveren 
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie