Rempeh balletje

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 theelepel sambal
  • ketoembar
  • djahe
  • knoflook
  • 1 ei
  • ketjap manis
  • klapper
  • paneermeel

Voorbereiding

  1. Meng het gehakt met alle ingredienten. Begin rustig, je kunt er ten alle tijde nog wat bijdoen, maar er niet afhalen.
  2. Draai van de massa balletjes van 35/40 gram.

Bereiding

  1. Bak ze op een laag vuurtje gaar en serveer ze met de pindasaus of een ketjapsaus.
  2. Ook kun je van alle bovengenoemde ingredienten ( uitgezonderd het gehakt, ei en de paneermeel) een sausje en hier de doe balletjes in. Nu hoeven ze niet gaar te zijn.
  3. Je gaart ze in de saus.
  4. Bind de saus licht af met een beetje maizena.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie